Algemeen

De regenboog

rainbow

Je moet twee keer kijken… En misschien vaker. Maar hij is er ècht. En al lijkt je situatie hopeloos, er is altijd HOOP! 🌈

Noem het een “afwijking”, maar ik zoek de regenboog altijd zodra het regent en de zon schijnt. En als ik ‘m zie wordt ik altijd blij tot in het diepst van mijn wezen.

De allereerste keer dat dit natuurfenomeen verscheen was toen Noach een kijkje buiten de ark nam. Er was een enorme vloed geweest. Alles vernietigd door water. En toch: een nieuw begin! 🕊 De Schepper nam zich voor om nooit weer de aarde door een vloed te vernietigen. Voor Noach, en na hem alle mensen zou de regenboog het teken zijn van dit verbond tussen God en de mensheid.

En wat ik nu zo speciaal vind: de Bijbel vertelt dat God zelf de regenboog ook iedere keer ziet. Het idee dat de Schepper van hemel en aarde en ik, nietig schepseltje, beide genieten van en herinneren aan de reden van die boog….. WOW!

Diezelfde Schepper, die God, mijn Vader heeft een eeuwigdurend plan voor jou. Er is leven na dit leven: een eeuwig leven! Een leven in volmaaktheid, zonder angst, pijn, zorgen, ziekte, verdriet en dood.
Klinkt goed hè? Als je meer wilt weten, door wilt praten of gebed nodig hebt: je weet me te vinden!

Andere blogs