Over mij

Let my eyes see Your kingdom shine all around
Let my heart overflow with passion for Your name
Let my life be a song, revealing who You are
For You are Salt & Light
And I am Salt & Light

Mijn naam is Remco Stallinga en ik heb sinds oktober 2020 een eigen coachpraktijk in Franeker. Zaken waar ik van hou zijn; goede gesprekken, een flinke wandeling, goede muziek en goede koffie.

persoon

Als jongetje wilde ik “later als ik groot ben” altijd iets met auto’s gaan doen. Benzine in mijn bloed, folders sparen, beurzen bezoeken. Daar lag echt mijn passie. Je kent dat misschien wel? Na mijn opleiding ben ik begonnen als autoverkoper. De hele dag in de showroom tussen al dat glimmende spul.

Gaandeweg kwam ik erachter dat ik geen verkoper pur sang ben. Vandaar dat ik de overstap heb gemaakt naar de aftersales. Nog steeds binnen het autobedrijf, maar nu veelzijdiger, als teamcaptain en volop kans voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Voor mijzelf en mijn collega’s. Mijn focus is door de jaren heen verschoven naar “iets met mensen”. Relaties onderhouden, echt contact, als team presteren en successen samen vieren.

Persoonlijk heb ik het één en ander meegemaakt in mijn leven. Ik vat het doorgaans samen: De rode draad in mijn leven is gekenmerkt door “afscheid nemen”. Mijn levenservaringen drukten vaak zwaar op me. Hiervoor gebruik ik graag de metafoor van een rugzak vol met zwaar gewicht, die ik eigenlijk altijd droeg.

Misschien is het juist omdat ik zelf tijdens die diepe dalen vaak bekwame, deskundige hulp heb gemist, dat ik vanuit mijn ervaringen en inzichten er nu wel voor jou wil zijn. Ik kan zeggen dat de rugzak inmiddels is getransformeerd in een gereedschapskist. En in plaats van afscheid nemen zeg ik nu: Welkom!

In ’20-’21 heb ik de Basis en Senior Opleiding coaching bij TotalBalance gevolgd. Met mijn ervaring kan ik jou helpen in zowel de vraagstukken in je privéleven als zaken waarin je in jouw werk tegen aan loopt.

Zout en Licht zijn voor mij twee bijzondere woorden; Zout desinfecteert wonden, zorgt voor houdbaarheid en geeft smaak. Licht verdrijft duisternis, geeft helderheid en inzicht. Als zout zijn smaak verliest, dient het nergens meer voor. En als je een emmer over een aangestoken kaars zet, sta je weer in het duister.

Als coach wil ik voor jou Zout & Licht zijn. Met als doel dat jij de beste versie van jezelf wordt. En op die manier weer smaakmaker en lichtdrager voor de mensen om jou heen!

Goud & (Konings-)Blauw Logo
Herken je in de vuurtoren, als baken van licht, de zoutmolen?

De kleuren van het logo van Zout & Licht zijn zorgvuldig gekozen. Je weet misschien dat kleuren een betekenis hebben.

Goud staat symbool voor warmte. Goud sprankelt en straalt. Goud kenmerkt de Winnaar, Goud is Koninklijk, Goud staat voor rijkdom. Daarnaast ook voor innerlijke wijsheid; het ontspant en geeft veiligheid.

Blauw wordt geassocieerd met rust en vrede. Blauw is de kleur die die staat voor de geest, intelligentie en verstand. Blauw wordt gezien als de kleur van vertrouwen, duidelijke communicatie en betrouwbaarheid.

Dit zijn allemaal kenmerken die iets zeggen over wie ik wil zijn als coach. En een raakvlak hebben met Zout & Licht Coaching

Zout en Licht Coaching