Algemeen

Groen in het park

groen

Een mooie nazomer-maandag. Een wandeling door het park tijdens de lunchpauze. Bij de ingang valt mijn oog erop, door de donkergroen glanzende spijlen van het hek. Een prachtige boom, volop in groen blad. Hoewel…. nee een uitzondering. De natuur transformeert één tak met blaadjes al heel eigenwijs naar de kleuren die bij het komende herfstseizoen horen: geel-oranje-rood in een prachtige compositie.

Er schiet van alles door mijn gedachten. Zouden die groene blaadjes weten dat ze groen zijn? En vinden ze dat de één groener is dan de ander? Zien ze hoe een mooi geheel ze vormen? Uniek en toch samen? Zouden ze ambitie hebben om geel, oranje of rood te worden? Of zouden ze ” de kleurrijke” een uitslover vinden? En zou de bontgekleurde heimwee hebben naar zijn “groene periode”?

Is het met ons mensen niet soms net zo? Voel jij je kleurloos, niet bijzonder genoeg?

Raak je verdwaald, als eenling in de massa Heb je ambities om “van kleur” te veranderen, maar weet je niet hoe of wanneer? Uiteindelijk is de Grote Planmaker degene die alles in Zijn handen heeft. Vraag Hem. En….geef het tijd!