Algemeen

Einstein

einstein

Als “taalpurist” hou ik enorm van woorden, gezegden en citaten. Ik zal eerlijk zijn …. ik heb absoluut geen wiskundeknobbel. Het citaat van Albert Einstein wat je hieronder leest, fascineert me al een hele poos. En eigenlijk op een manier die me zelf in de eerste plaats heeft verrast.

Want stel dat je deze woorden nu eens leest als een wiskundige vergelijking…Normaal worden daarbij twee uitdrukkingen (linker en rechter gedeelte van de vergelijking), waarin “onbekenden” voorkomen, aan elkaar gelijk gesteld. Met als doel de “onbekende” te achterhalen door rekenkundige logica. (Snap jij het nog?! 😉)

“Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd al kreeg.”

Als vergelijking; als je wat anders wilt (“de onbekende”) dan wat je altijd kreeg, moet je dus ook wat anders doen. En dan kan dat “doen” gaan om gedrag, communicatie, (belemmerende) overtuigingen en keuzes.

Uit persoonlijke ervaring kan ik vertellen dat het echt werkt! De Bijbel roept in Efeze 4:23 op “Wordt vernieuwd door een verandering in je denken.” Iets waarvan ik geloof dat we dat als mens niet volledig uit onszelf kunnen. Gelukkig reikt de Schepper zelf ons de hand. Hij houdt van ons, zoals we zijn. Maar zó veel, dat hij ons de beste versie van ons zelf wil maken. Ik daag je uit: vraag Hem er maar om…Je kunt nog weleens heel aangenaam door Hem worden verrast!